Switch Film: een efficiënte oplossing

Switch Film: een efficiënte oplossing voor discrete werk- en vergaderruimtes

Vergaderingen, conference calls, gesprekken met collega’s en werknemers; het is voor bijna iedereen dagelijkse kost. Voor de meeste gelegenheden volstaat een standaard vergader- of kantoorruimte of een klassiek gesprekslokaal. Voor sommige meetings of gesprekken moet je echter op zoek naar een discrete ruimte zonder inkijk. In dat geval biedt de Switch Film glasfolie een flexibele oplossing.

Een multi-inzetbare glasfolie voor optimale discretie

Om tegemoet te komen aan de vraag van bedrijven naar flexibele oplossingen voor discrete werk- en vergaderruimtes biedt drukspecialist Imprenta de Switch Film glasfolie aan. Deze folie wordt al vaak gebruikt in toiletruimtes van hotels en restaurants en kan evengoed geïnstalleerd worden op de ramen van particuliere woningen waar geen inkijk van buitenaf gewenst is. Imprenta wil met deze folie ook bedrijven aanspreken. De toepassing staat ondernemingen immers toe om de beschikbare kantoorruimte op een veelzijdige en efficiënte manier in te zetten.

Switch Film van Imprenta: van transparant naar volledig ondoorzichtig

De Switch Film glasfolie is een zelfklevende folie die wordt bevestigd tegen het raam. Je kan het vergelijken met een zandstraalfolie. Het gaat om een folie die bestaat uit 2 folielagen met daartussen zogenaamde ‘liquid crystals’. Dit zijn vloeibare kristallen zoals bij een LCD-tv. Deze kristallen reageren op elektrische stroom.

Wanneer de folie elektrisch geactiveerd wordt, en er dus stroom doorheen loopt, zal hij transparant worden. Schakelt de stroom uit dan wordt hij weer volledig ondoorzichtig. Bij uitvallen van de stroom blijft de folie geactiveerd. De folie wordt eenvoudig geïnstalleerd met onderaan een koperen ‘baguette’.

De Switch Film folie kan op verschillende manieren aangestuurd worden. Zo kan je een schakelaar installeren aan de deur. Op die manier zal de folie geactiveerd worden als de deur open en dicht gaat. Uiteraard kan je ook gebruik maken van een wandschakelaar of een afstandsbediening, al dan niet in combinatie met een dimmer of een timer. Met de afstandsbediening kan je verder ook de transparantie van de folie regelen.

80.000 uur discretie voor de Antwerpse politie

De levensduur van deze Switch Film bedraagt minstens 80.000 uur. Dat komt overeen met 9 jaar wanneer de folie onafgebroken ingeschakeld zou zijn.

Omwille van de veelzijdigheid en de lange levensduur mocht Imprenta de Switch Film glasfolie onlangs reeds installeren op het politiebureau van de Antwerpse politie in Borgerhout.

Wil je graag meer info over de mogelijkheden van Switch Film glasfolie? Neem dan contact met ons op!