Nieuw Provinciehuis zet duurzaamheid bovenaan

Nieuw Provinciehuis in Antwerpen zet duurzaamheid bovenaan bij keuze van leveranciers

Op 8 november 2019 werd het nieuwe Antwerpse Provinciehuis officieel ingehuldigd. Het gebouw biedt niet alleen onderdak aan de provinciale diensten, maar herbergt ook een congrescentrum dat je kan afhuren. Duurzaamheid stond centraal bij de realisatie van het gebouw. De printspecialisten van Imprenta droegen hun steentje bij aan deze duurzame realisatie met pvc-vrije folie om de binnenglazen te bekleden.

PVC-vrije folie uit recycleerbare materialen

Het provinciebestuur koos haar partners voor de realisatie van het nieuwe Provinciehuis niet alleen op basis van budgettaire, maar ook op basis van duurzame criteria. Imprenta uit Aartselaar kreeg als opdracht 2.000 m² folie op alle binnenglazen van dit iconische gebouw te bevestigen. Deze zelfklevende folie is de ideale manier om privacy te creëren zonder evenwel de lichtinval te belemmeren. Gezien duurzaamheid centraal stond bij de realisatie van het ultracompacte provinciehuis, werd gekozen voor pvc-vrije folie. Deze folie is niet alleen beter voor het milieu, maar wordt ook gemaakt van recycleerbare materialen.

Esthetische discretie

Primaire doel van de folie is de creatie van misteffecten, die zorgen voor privacy binnen het gebouw. Zo kunnen werknemers rustig en geconcentreerd werken zonder dat er meegekeken wordt op hun scherm. Ook vergaderingen kunnen in alle discretie doorgaan. Daarnaast werd ook aan het esthetische aspect gedacht door aantrekkelijke motieven te selecteren: sterrenstelsels, grondplannen, skylines… Het feit dat de folie alle lichtinval blijft doorlaten, past perfect in het Antwerpse Provinciehuis waar een gevoel van openheid en lichtinval belangrijke bouwelementen waren.

Latex-inkten

Imprenta blijft gewoontegetrouw resoluut inzetten op duurzame oplossingen. Niet voor niets was het bedrijf het eerste ecologische fotolabo in België. Een mooi voorbeeld is de nieuwe, milieuvriendelijke techniek in het digitaal drukken met latex-inkten. Omwille van de krasvastheid van dit product is een print onmiddellijk na het drukken klaar voor gebruik. Geen droogtijden meer! Belangrijkste eigenschap van de HP latex 360 is het duurzame karakter van de inkt. Ook dit past uiteraard past in het ecologisch plaatje van Imprenta.

Wil je graag meer info over de duurzame oplossingen van Imprenta? Neem dan contact op via onderstaand formulier!